Tänker

Jag har suttit och läst mkt på nätet bara för att försöka förstå min situation och allt som har hänt. Och det är otroligt hur mkt man känner igen sig i det som skrivs. Önskar nästan att man hade vetat det innan så man kanske hade sett varningsignalerna. Drog ut några sammandrag ur de texterna som förklarar allting så bra, såna saker som jag verkligen kan känna igen mig i. Det är såna här saker som får mig att inse att jag inte inbillade mig det utan får mig att se att det var exakt så det var.
 

 

"Han vill ha total makt över ”sin” tjej eller kvinna. Han vill ha fullständig kontroll över hennes känsloliv, begränsa hennes livsutrymme och göra henne helt beroende av honom. På vägen dit hjärntvättar han henne genom ständig växling mellan värme och våld. Makten över henne är hans tillfredsställelse. Inget av detta syns utan på honom…
Mäns våld mot kvinnor förekommer i alla samhällsgrupper och yrkesgrupper och i grunden är det en fråga om makt.

 

Männen är ofta charmiga och trevliga utåt, och är mycket måna om att dölja våldet mot kvinnan. Mannen som slår lägger ofta över skulden för våldet på kvinnan. Att det är kvinnan som provocerat honom, gjort honom svartsjuk eller inte gjort det som hon blivit tillsagd att göra.

 

 Du får inte ha ett eget privatliv.
Han är ofta misstänksam mot dina föräldrar och syskon. Markera ofta fel och brister hos dem. Hans syfte med detta är att du också ska ta avstånd från dem och sluta berätta hur du har det.
Av samma skäl ogillar han dina väninor. Han vet att nära väninor berättar allt för varandra. Sådana ”livlinor” måste kapas.
Han vill även gärna flytta ihop med dig så fort som möjligt. Kan hota med att göra slut, och i denna situation som kvinnan oftast redan är i, kan ett nej kännas omöjligt."

 

 

Det går inte ens att beskriva hur bra alt det här stämmer in på hur det. Inget syns utåt på en sån man som gör detta. Många kan inte ens förstå hur en människa som kan vara så trevlig kan vara en kvinnomisshandlare. Jag trodde först inte heller på det. Trodde inte att han kunde vara så elak eller att det som hände bara var att han inte kunde kontrollera sig, men jag har nu i efter hand fått reda på saker som bevisar motsatsen. Han planerade allt, han visste exakt vad han gjorde och hur han skulle göra för att få mig att göra som han ville. Han var bara inte beredd på att jag skulle säga ifrån eller försöka stå på mig, vilket i sin tur bara gjorde honom mer arg. Han hade makten i 3 år innan jag började kämpa för att försöka behålla det lilla som fanns kvar utav mig.

 

Allt började med att han kallade mig för saker, hora fitta jävla idiot kossa dum i huvudet. Första gången han sa något sånt var via telefon för att jag råkade ringa när han kollade på hockey på tv och jag borde ha vetat att han kollade på hockey. Jag minns att jag blev så otroligt ledsen och bara grät och grät, han bad självklart om ursäkt dagen efter men la självklart till att det var mitt fel för att jag hade ringt.
Dessa ord fortsatte och han var snäll och elak från dag till dag och jag skakade av mig det och tänkte att jag kan nog ändra honom eller han bättrar sig nog.

 

Sen kom första slaget, efter 3 månader, på våran förlovningsdag dessutom.. Jag minns att jag lagade mat och han satt och tittade på tv och jag gick och satte mig bredvid honom och råkade sätta mig på hans byxor på nått konstigt vänster, tänkte pussa honom på kinden för att mysa lite. Istället vänder han sig emot mig och skriker åt mig att sluta sätta mig feta arsle på honom och gav mig en örfil.. Jag gick därifrån och fortsatte att laga maten medan jag försökte hålla tillbaka tårarna.

 

Minns t.o.m att innan när han hade fått ett utav sina utbrott så hade han knuffat ner mig i sängen och jag hade lagt armarna framför ansiktet för att jag var beredd på att han skulle slå och han fick panik och kramade mig och sa att han aldrig skulle slå mig. Men tydlige tyckte han att psykisk misshandel var okej men inte fysisk. Men sen gick han över gränsen och ju längre tiden gick desto mer allvarligare blev det. Det gick från örfilar till att knuffa ner på golvet eller trycka upp mig mot väggar och hålla fast mig, sen till att sparka på mig medan jag låg ner, sen till att försöka kväva min skrik med kuddar och till sist att dra mig i håret, ta strypgrepp och slå mig med knytnävarna (helst på ställen där han visste att det inte skulle synas).

 

Jag kommer aldrig någonsin att kunna glömma det här och han kommer gå vidare till nästa och fortsätta på samma sätt. Alla hans lögner om att han bara gjort det här mot mig, medan han psykiskt misshandlade och ibland tog till våld med sina flickvänner innan mig det har ju aldrig hänt enligt honom. Att han ska söka hjälp är totalt skitsnack. Han kommer aldrig att ändras, han kommer alltid vara så här. Ingen kan ändra honom det kan han bara göra själv. Han försöker få sig själv att framstå som ett offer genom att skylla ifrån sig medan jag fortfarande är fast i att jag även hade en del i det hela.

"Jag vill leva lycklig för att jag är jag. Kunna vara stark och fri"

 

 

Du säger att du har förändrats
Att du aldrig menade att slå
Du säger att allt har förändrats
Om jag ville så skulle jag förstå

Man skadar inte den man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Jag lever med mina minnen
Och sår som ingen kan se
Jag lever med mina minnen
Försöka glömma är ingen idé

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka det är det inte värt
Du kan inte förändra
Du kommer aldrig förstå
Det ända du kan göra är att gå

Du skadade hela mitt väsen
Du sa att jag alltid gjorde fel
Du klagade på hela mitt väsen
Tills jag inte längre var hel

Och jag älskar livet
Det får du inte ta ifrån mig
För om nu hat är motivet
Så finns där inget hat hos mig

 

31 januari 2013

Jag har inte orkat skriva de senaste dagarna eller också har jag bara inte haft nått att skriva. Jag önskar att mitt liv hade kunnat börja redan nu.
 
Orkar inte ens skriva mer nu... Ska upp och jobba imorrn eller ialla fall försöka. Har nu inte jobbat på 2 veckor. Vi får se hur det går och känns. Måste ta tag i mitt liv och i Itrim. Måste gå ner i vikt för att kunna tycka om mig själv..
 

22 januari och 23 januari 2013

22 januari
 

Hemskt, bara hemskt.
 
Sämsta: ALLT.
Bästa: Mamma, Agge och Erika hjälpte mig att städa.
 
 

23 januari
 

Dålig dag. Ångest, inte sovit, inte ätit. Varit på psykakuten.
 
Sämsta: Psykakuten, mått hemskt dåligt, svårt att äta.
Bästa: Jacob vill träffa mig. Tabletter..
 
Orkar inte skriva mer ens.

21 januari 2013

Detta skrev jag den andra dagen.
 
Ja, vad finns det ens att säga om den här dagen?
Spenderade mestadels utav tiden i sängen och tiden bara gick. Tror inte min hjärna riktigt hinner med. Jag skulle vilja göra så mkt här hemma. Typ fixa i ordning bland mina kläder, renska lite lådor osv. Men det hinns aldrig med eler också är jag för trött. Kanske inte finns någon energi till det. Tänkte att jag kanske skulle skriva det bästa saken som har hänt varje dag och den sämsta, bara för att se vad som händer från dag till dag. Samt också vad som gör mig glad.
 
Börjar väl med det sämsta.
 
Sämsta: Jag gjorde ingenting, var nervös och hade ångest över morgon dagen. Jag åt dålig mat... för att sen spy upp det..
 
Bästa. Line ringde från jobbet för att höra hur det var med mig, kändes skönt att veta att de tänker på mig. Kada ringde! Underbara göteborgare :)
Pratade med Inger om allt och mådde lite bättre.
Fick prata med de underbaraste och bästa personerna som finns, Kada och Hynta, på skype.
Fick reda på att min pappa sagt att det känts som att han svikit mig, ja det är en bra sak för det får mig att känna mig älskad! <3
 
 
Rättegång igen imorrn.
Jag vill inte... Alla säger att jag är så stark men jag mig så svag. Det är andra som gör mig stark inte jag.
 
Imorrn kanske Sessan försvinner.. Jag kommer sakna henne så mycket. Hon har ju varit en del av mitt liv i 5 år, mer t.o.m.
SessanPessan, Big moma.. Kommer aldrig glömma henne. Vad hade jag gjort utan katterna? Hur hade jag klarat de här åren utan dom?
Det hade aldrig gått.
 
Millis, Sessan och Lilli, är det bästa som har hänt mig <3

20 januari 2013

Detta är vad jag skrev strax efter första delen utav rättegången.
 
 
För 4 (5 dagar) dagar sen var första delen utav rättegången. Jag var väldigt osäker på om jag skulle klara det till en början. Men när jag väl kom in i salen kändes det inte lika jobbigt. Efter att jag hade sagt mitt (som förövrigt var det jobbigaste jag någonsin gjort) så blev det paus och jag bröt ihop. Jag bara grät och grät. Det var som att någon hade öppnat en ventil och allt bara svämmade ut. Jag minns inte ens vad jag sa, det är ett stort svartskynke över det hela. Någon sa till mig att rättegången kallas för "begravningen".  Allt jag sa gick som på automatik. Hjärnan klarar inte av att ta hand om det så istället så förträngs det. Känner igen mig mkt i det under alla dessa år som har gått. Har aldrig förstått varför det varit så lätt att förtränga. Det är helt enkelt för att hjärnan inte klarar av det, det blir en överlevnadsmekanism.
Kanske ska vara glad att jag inte minns vad jag sa. Efter lunch var det Patrics tur och det var som vanlig, "Hon slog mig först". Precis som när vi var tillsammans, det var alltid mitt fel på nått sätt oavsett vad som hade hänt. Även om han sa förlåt och att det var onödigt gjort utav honom så kom det alltid ett MEN i slutet och han tyckte det hela var mitt fel. T.o.m. när han var otrogen var det mitt fel. Det förstod jag aldrig. Var jag så värdelös och dålig att jag fick honom att vara otrogen?
När började jag ens tänka så här? Jag minns inte ens. Visst har man väl tänkt att man är värdelös nån gång förut, eller snarare mer att man är dålig på nått. Men det har aldrig känts så här förut. Har aldrig verkligen gått runt och verkligen känt och trott att jag är helt värdelös och inte duger till nånting.
Det är så det känns varje dag. Att då behöva vara ute bland folk och göra saker är skit jobbigt. Förut så fick alltid mitt jobb att känna mig behövd, det var det jag hade som gjorde att jag klarade så mkt, att jag fick bekräftelse på att någon faktiskt behövde mig till nånting.
Jag sitter hellre inne just nu och pratar via datorn eller telefon. Det är också ganska jobbigt att folk alltid får fel uppfattning om en. Som när jag t.ex. säger något som "Det är för att jag är en tjockis" eller "Jag är för dålig för att klara det" och folk verkar tro att jag säger så för att få komplimanger eller att folk ska säga emot. Jag säger det helt enkelt för att jag tycker det. Det är bara så och det ändras inte bara för att någon ger mig en komplimang. Den värsta saken folk kan säga när jag säger något riktigt negativt om mig själv är "Men sluta nu". Vad ska jag göra?! Det är den jag är och det jag tycker om mig själv.
Sen första delen av rättegången har jag mått så hemskt dåligt. Kunde inte jobba ens. Åkte dit och försökte och trodde ett tag att det skulle gå. Sen kom den stora nyheten, Monica, våran teamledare hade dött. Då svämmade det över. Och att se alla andra så nedstämda och ledsna gjorde det värre. Så efter lunch åkte jag hem. Grät t.o.m. på bussen. Mamma sa åt mig att släppa ut det och inte hålla det inne. Men jag gör som jag alltid gör, jag tvingar tillbaka det och håller det inombords tills jag mår så dåligt att jag inte klarar nånting längre.
Den här helgen har jag spenderat med att försöka lugna min ångest inte för att det har gått så bra, men jag har försökt ialla fall.
 
Jag har inte en chans till att försöka börja leva mitt liv förrän allt det här är över. Jag vill så gärna att det ska börja nu. Vill inte behöva må så här. Jag vill också kunna uppleva allt det där normala som alla andra får uppleva.
 
Den 16 januari 2013 var den värsta dagen i mitt liv.
 
 

Konstig dag..

Igår var nog den allra värsta dagen på länge. Insåg redan på jobbet att jag inte orkade mkt mer. Hade tankar på att gå hem, men höll ut hela dagen som tur var. När jag sedan kom hem så brast det, jag satt bara och stirrade i princip. De ringde från psyk och pratade lite och då brast det bara.
Jag minns knappt vad hon sa utan allt jag kunde tänka på var att inte gråta. Varför känns det så hemskt att gråta? Speciellt inför andra. Det borde inte vara något att skämmas för direkt, eller? Det känns helt enkelt inte naturligt för mig att gråta inför folk. Men ibland går det inte att förhindra. Hon som ringde hörde ju självklart på min röst att jag var nära att gråta och sa att det var helt okej att gråta och att det inte var någon fara. Men jag kunde bara inte, så till slut la vi på efter att jag bara hade sagt mm och okej på det hon sa. Och då kom det. Jag grät i 3 timmar utan stopp, det gick inte att hindra och det var inte ens någon idé att försöka hindra det genom tabletterna. Ångesten var enorm och efteråt blev jag helt färdig. Det jobbiga är att efteråt minns jag knappt vad jag gjorde, minns att jag tog mina sömntabletter och gick och la mig det är allt.
Vet inte varför gårdagen var så hemsk, förstår inte hur jag kunde må så otroligt just den dagen, den var ju precis som alla andra dagar.
När jag vaknade i morse var allt som i en dimma, det var ungefär som att vara bakfull. Men det var ganska skönt ändå, att slippa känna och istället vara lite avdomnad. Var hos läkaren idag och det sattes en ny diagnos och även nya tabletter och samtalsterapi bestämdes. Just nu känns allting mer okej än vad det gjorde igår, men jag antar att det är tack vare tabletterna.
 
Jag kan inte annat än hoppas på att allt blir bättre snart och att jag slipper det här. Men jag vet också att det är en lång väg kvar. Det finns ingen "snabbfix" när man varit med om ett sånt trauma i över 5 år. Att få hela sin personlighet ändrad på det sättet och att hela ens liv vänds upp och ner.
Det är mkt att vänja sig vid nu. Och det är säkert mkt för folk runt omkring mig att vänja sig vid. Min familj t.ex. de är inte vana vid att jag finns där, jag har i princip varit frånvarande i 5 år så de är också ovana vid att jag nu helt plötsligt finns där hela tiden. Så det är inte bara jag som måste vänja mig vid ett helt nytt liv..
Om jag inte svarar eller om det verkar som att jag inte bryr mig när ni skriver till mig och försöker stötta mig, snälla tro inte att det är för att jag inte bryr mig eller inte är tacksam för all hjälp. Det är för att jag inte alltid orkar. Jag vill att alla ska veta att jag är så otroligt tacksam för allt och när jag får era gulliga och varma kommentarer och sms så blir jag alldeles tårögd för jag trodde att jag var så otroligt ensam. Men jag så mkt kvar i mitt liv och det gäller att vara tacksam för det. Men ibland är det svårt..
 
 
 
Don't break me down
I've been travelin' too long
I've been trying too hard

Been tryin' hard not to get into trouble, but I
I got a war in my mind

Don't leave me now
Don't say goodbye
Don't turn around

I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
 

Uppe alldeles för sent, som vanligt..

Jag tänker alldeles för mkt nu för tiden. Har alldeles för mkt tid över. Kommer på mig själv  med att fortsätta precis som vanligt och bara ignorera hur jag mår och alla tankar. Ljuga och säga att man mår bra, eller skratta åt saker som egentligen får en att bara vilja gråta var min vardag i över 5 år, klart det är svårt att sluta. Har fortfarande känslan av att det är fel att vara ledsen, att det är fel att berätta hur man faktiskt känner och mår. Och varje gång det känns som om att jag kan berätta så får jag tankar som ”Men det blir nog för mkt att berätta” eller ”Men den personen skulle aldrig klara av det”. Hur berättar man för någon att man är helt tom inombords? Hur berättar man för någon att man förlorat 5 år av sitt liv? Hur berättar man för någon att man inte längre har några drömmar kvar?

 

Ibland känns det som folk tror att jag bara gnäller eller är ”emo”. Jag vet inte om folk ser hur jag mår eller bara dömer mig. Det är alltid lättare att prata om nånting och skratta bort det, som om att det inte betydde nått. Känns som att jag gör det varje dag. Vill inte tjata om saker, men ibland så blir det så, att jag ältar i nånting. Försöker att inte prata så mkt om det bara för att jag är rädd för att upprepa saker för många gånger så att folk tröttnar på mig. Hur skulle man inte kunna tröttna på nån som mår dåligt över i princip samma saker varje dag?

 

Jag har börjat få flashbacks. Flashbacks som känns så verkliga att det gör ont och är skrämmande. När jag var mitt i det så kändes det inte lika skrämmande eller jobbigt. Händelserna bara hände och sen skulle man glömma de lika snabbt. Har blivit tillsagd att det blir en överlevnadsmekanism. Man klarar inte av det så man förtränger det. Jag vill inte behöva uppleva alla de gånger som jag har förträngt. Orkar inte det. Dessa flashbacks är t.o.m. så verkliga att jag kan känna hur ledsen det gjorde mig, hur kränkande det var, hur ont det gjorde. Kan t.o.m. se hur han såg ut när han gjorde och sa sakerna som sårade. Jag vill inte minnas, men jag förstår också att jag måste.

 

Nästan varje dag är en kamp för mig just nu, bara för att orka göra saker som t.ex. jobba eller ens duscha krävs så otroligt mycket energi. Det blir för mkt ibland. Som igår t.ex. jobba, stressa, träna, umgås med folk, bio, stor folksamling. När jag gick hem orkade jag inte mer, jag grät hela vägen hem och kämpade hela vägen för var så nära på att bara sätta mig ner i snön och ge upp.

 

Blir imponerad om någon ens orkat läsa alltihop. Jag skäms inte för det, men jag orkar bara inte berätta det för någon utav rädsla. Tyck vad ni vill, att jag är töntig, att jag bara är emo eller vad som helst, helt ärligt bryr jag mig inte. Det finns egentligen ingenting någon kan säga som är värre än allt jag redan gått igenom. Men ändå så skrämmer allt mig. Är rädd för att bli kall.. Vill vara samma gamla Carro som brukade bry sig så mkt om folk, ta hand om folk. Samma gamla Carro som alltid var glad och skrattade. Samma Carro som en gång i tiden inte var rädd för att gå utanför dörren och samma Carro som inte ville ligga en hel dag i sängen utan ville göra saker.

Jag kommer aldrig bli densamma igen..

 

 

I guess you didn't care, and I guess I liked that,

And when I fell hard, you took a step back.

And he's long gone, when he's next to me

And I realize the blame is on me.

No apologies, he'll never see you cry,

Pretends he doesn't know that he's the reason why.

You're drowning

The saddest fear, comes creeping in,

That you never loved me, or anyone, or anything

 

With your words like knives and swords and weapons that

U use against me.

You knocked me off my feet, got me feeling like a nothing.

You can take me down with just one single blow.

You keep switching sides, lying and humiliating me

You have pointed out my flaws, as if I don't already see them

 

I bet you got pushed around, Somebody made you cold.

But the cycle ends right now, Cause you can't lead me down that road.

 

Nuffs

You're to stupid to play with me

RSS 2.0